10 kule gjør det selv ideer til bursdagsfest

Her får du 10 gode tips til aktiviteter du kan gjøre alene eller sammen med en voksen. Lykke til!

1. Fruktfat med en vri

– Ingenting ser vel mer friskt og fristende ut enn et fat fylt med herlig, smaksrik frukt! mener Maiken fra bloggen sunnstart.no.

Sjekk ut hennes fantastiske fruktfat laget av vannmelon fylt med fargerike frukter som druer, jordbær, kiwi, dragefrukt, vannmelon og honningmelon. Alternativt kan du bruke ananas, eller annen type melon som fat.

sunnstart.wordpress.com fruktfat av vannmelon

 2. Håndhjertekort 

Lag en personlig invitasjon til gjestene dine! Tipset fant vi på nettstedet Idebank for småbarnsforeldre. Her får du forklaring med trinn-for-trinn-bilder av hvordan du går fram. Brett et ark, bruk hånden din som mal – tegn rundt, og klipp ut! Vips, så har du  et fin-fint hjemmelaget hjertekort med ditt eget håndavtrykk på.

hjertekort7-smabarnsforeldreno510x320

3. Rice Krispie Treats

Dette er en skikkelig amerikansk klassiker fra bloggen Tonerosedesign. Med kun tre ingredienser lager du disse barne-favorittene på null tid.

De består av marsmallows, litt smør og frokostblandingen Rice Krispies. Tone har satt sine på pinne, men trykk gjerne ut ulike figurer med en pepperkakeutstikker istedet. Oppskriften finner du her.

tonerosedesigncomkrispie2

 4. Morsom perleskål på 15 minutter

Genialt triks med Hama-perler fra bloggen Idebank for småbarnsforeldre! Fargerike og praktiske skåler tryller du frem i løpet av noen minutter. Du lager dem ved å helle perler i en oljesmurt metallbolle som du setter i stekeovnen i 10 minutter. Men her må de voksne få være med. Finn god hjelp i denne videoen – som viser en nøye forklaring på hvordan du går fram. Fin som pynt på festbordet, eller hva med å gi hvert barn denne istedenfor godtepose? Fylt med litt godteri, kanskje?

perleskaalsmabarnsforeldreno

5. Minnie Mus-skjeer

Ja til glitter og stas! De søteste små glassperle-skjeer fra bloggen Chickabug lager du i en fei! Alt du trenger finner du i en hobbyforretning: en pakke med treskjeer og et ark selvklebende glassperler. For de minste barna kan det være lurt å bruke lim i tillegg, for å være sikker på at perlene ikke faller av.

minnie_mouse_jeweled_spoons_chickabug.com

6. Sjokoladepopcorn

Alle barns favoritt – popcorn med sjokoladetrekk! Her er det både snacks og godteri på en gang. Oppskriften fant vi på bloggen Mrs. Hardy, og hun anbefaler å strø litt melis på, så klistrer de seg ikke sammen. Sett en stor bolle på bordet – og nyt!

mrs-hardy.com. sjokoladepopcorn

7. Smoothie med bananpynt

Vi falt for denne søte og enkle bananpynten fra bloggen Sunnstart.no!

Smoothien forvandles til en lekker drink ved å kutte opp bananskiver i mønster, og «klebe» dem på innsiden av glasset. Enkelt!  Dette kan du gjøre selv – mens en voksen lager smoothien, kanskje?

sunnstart.wordpress.com. smoothie

 8. Barneleker på bordet

Gamle leker blir fin bordpynt! Mulighetene er mange, og her har Heather fra bloggen Chickabug valgt ut en traktor til å dra «eple-lasset».

En morsom detalj er at vognene er laget av brukt fruktemballasje. Du kan også bruke noen bokser i plast, hvis det er enklere å finne i butikken.

john_deere_party28, chickabug.com

9. Jordkake

Hva – skal vi spise jord? Neida, dette er en lurekake, som ser ut som jord med meitemark i, men som i virkeligheten er sjokoladepudding med knust sjokoladekjeks og gummi-godteri.

– Superpopulært blant de minste barna, forteller jentene bak bloggen Ella and Annie, hvor vi fant oppskriften.

ellaandannieblog.com/dirtcake

 10. Krone-bordkort 

Pynt et fargerikt festbord med disse hjemmelagde bordkortene laget av dorullkjerner! Idéen fant vi på Instagramprofilen til @gnidyret.

Ta frem maleskrin og pensel, og sett i gang og dekorere med forskjellige farger. Navnet skriver du med tusj til slutt. La en voksen hjelpe deg hvis du ikke kan skrive selv. Lykke til!

@gnidyret/instagram.com1 12.14.56 (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s